Hämtar information

Trafikförsäkring

​Det är obligatoriskt att ha trafikförsäkring om du vill köra med bilen. Försäkringen täcker skada som du orsakar vid krock eller annan trafikolycka.​

Så gäller trafik­försäkringen

  • Trafikförsäkringen ersätter skador på förare, medtrafikanter, andra fordon och annans egendom som skadas av bilen. Den täcker inte skador på din egna bil, din egendom eller det som transporteras i bilen.
  • Om du blir påkörd av någon annan och inte orsakade kollisionen, får du ersättning för eventuell krockskada från den andra partens trafikförsäkring. Det gäller både personskada och skador på bilen.
  • Det är lag på trafikförsäkring för bilen. Om man inte har trafikförsäkring måste man betala avgift till Trafikförsäkringsföreningen. Är bilen anmäld avställd till Transportstyrelsen behövs ingen trafikförsäkring.

Även om din bil inte är värd så mycket kan det vara bra att ha en försäkring som gäller för bärgning. Då ska du välja halvförsäkring.

Räkna och köp

Personnummer

Vi behöver ditt personnummer för att kunna ge dig rätt pris. Personnumret ger oss uppgift om din ålder, var du bor och hur länge du haft körkort.

Trafik

Täcker skada på personer, andra fordon och annans egendom som du orsakar vid krock. Självrisk 0 kr eller 1 000 kr om föraren är under 24 år vid skadetillfället.

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig.

Vill du bli uppringd?