Hämtar information

Personvagnsgaranti för Dacia

När du köper en ny svenskregistrerad Dacia personbil ingår personvagnsgaranti, även kallad vagnskadegaranti, som gäller i tre år från första registreringsdagen. Det är Dacia som står för garantin.

Så gäller garantin

Skulle du råka ut för en skada kontaktar du oss. Det är vi som tar hand om skadorna som personvagnsgarantin gäller för, även om du har din bilförsäkring hos ett annat försäkringsbolag. Det kan till exempel vara kollision, dikeskörning, viltolycka eller skadegörelse.

Kort om personvagnsgaranti:

  • Garantin gäller i Sverige och i de länder som är anslutna till gröna kort-systemet. Om du exporterar bilen och registrerar den i ett annat land upphör garantin att gälla.
  • Dacia avgör vilken självrisk som gäller och du hittar information om beloppet i service- och garantiboken för din bil. Självrisken anges alltid utan moms. 
  • Reglerna för när en skada måste anmälas för att garantin ska gälla står i garantiboken.

Vagnskade­försäkring behövs inte under garantitiden

Personvagnsgaranti, även kallad vagnskadegaranti och halvförsäkring blir tillsammans en helförsäkring för din bil. Med andra ord behöver du inte köpa till en vagnskadeförsäkring under garantitiden. När personvagnsgarantin går ut efter tre år rekommenderar vi att du tecknar en vagnskadeförsäkring hos oss. På så sätt behåller du samma trygghet i framtiden. 

Vill du veta när garantin upphör för din bil?

Fyll i ditt registreringsnummer så får du svar.

Intresserad av Dacia Försäkring för din bil?

Har du en bil med garanti, men ingen bilförsäkring hos Dacia Försäkring? Eftersom vi har avtal med Dacia att försäkra Daciabilar kan vi erbjuda dig en riktigt bra bilförsäkring och ett samarbete som ger dig bra service och en smidig skadehantering. 

Räkna och köp

Personnummer

Vi behöver ditt personnummer för att kunna ge dig rätt pris. Personnumret ger oss uppgift om din ålder, var du bor och hur länge du haft körkort.

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig.

Vill du bli uppringd?