Hämtar information

Serva bilen

Regelbunden service hjälper till att förebygga dyra reparationer och kan till och med bidra till en lägre bränsleförbrukning. Läs om vad som ingår, hur försäkringen påverkas och vad som bestämmer priset.

dacia-stepway-ratt

Så går det till

När du lämnar in din Dacia på service går en servicetekniker grundligt igenom din bil och kontrollerar att allt fungerar som det ska. Innehållet varierar beroende på modell, ålder och körda mil men kärnan är densamma, nämligen att säkra bilens körförmåga. Exempel på moment:

  • Kontroll av lampor och elektronik
  • Byta av vätskor, till exempel olja, kylar- och spolarvätska
  • Genomgång av bromsar
  • Kontroll av däck och mönsterdjup
  • Kamremsbyte

Är det någon skillnad mellan besiktning och service?

Till skillnad från att besiktiga bilen är det inte obligatoriskt med bilservice. Däremot kompletterar de varandra på ett bra sätt.

En bilbesiktning avgör om du får köra med bilen eller inte, medan servicen säkerställer att eventuella fel upptäcks innan det är för sent. Du kan med andra ord undvika onödiga anmärkningar och ombesiktning tack vare att du servar din Dacia.

Varför det är viktigt?

Förutom en säker och trygg bil är regelbunden service grundläggande för att försäkring och garantier ska gälla fullt ut. Följer du inte serviceintervallerna och reparerar bilen på ett fackmannamässigt sätt får du minskad eller ingen ersättning vid skada.

Vi rekommenderar att du vänder dig till en auktoriserad verkstad. De känner din bil bäst och garanterar att den repareras med samma delar som den är byggd av. Dessutom behöver du inte köpa till vår assistansförsäkring om du servar bilen hos en auktoriserad verkstad. Den ingår som en del av servicen.

Trygghet för köpare och säljare

Serviceboken kan liknas vid en värdehandling och varje stämpel är ett bevis på att du tar hand om din bil på ett ansvarsfullt sätt. En välskött bil är lättare att sälja och har ett bättre andrahandsvärde.

Hur ofta ska man serva bilen?

Det finns två typer av service: mil- och årsservice. Vilken service som är aktuell för dig beror bland annat på hur mycket du kör.

I serviceboken hittar du all information om vad som gäller för just din bil och hur ofta du ska serva bilen. Nyare bilar har också en indikator som säger till när det är dags för service.

Boka service hos närmaste Daciaverkstad.

Vad kostar det att serva bilen?

Antal kontrollpunkter, körda mil och större ingrepp så som kamremsbyte påverkar priset. Innan du bokar tid kan du prata med verkstaden för att få ett uppskattat pris, men kom ihåg att de kan upptäcka saker under själva servicetillfället.

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig.

Vill du bli uppringd?